De Actiedag: 27 oktober 2016

27 oktober 2016, precies een jaar na het aanbieden van de petitie met 22.000 handtekeningen, laten coassistenten aan minister Bussemaker weten wat het lopen van coschappen precies inhoudt en om het probleem dat is ontstaan na de invoering van het leenstelsel duidelijk aan te kaarten. Coassistenten laten zien wat coschappen inhouden omdat in de correspondentie van de minister niet naar voren komt dat zij hiervan op de hoogte is.

Op deze dag kunnen coassistenten, artsen, verpleegkundigen en anderen betrokkenen in de zorg via sociale media laten weten wat coassistenten doen en wat hun dag inhoudt. Van specifieke werkzaamheden en onderwijsmomenten tot de lengte van de dag.

Hoe precies op 27 oktober? Zo:

  • ’s Ochtends gaan alle berichten van de Nouncy online.
  • De gehele dag kan er vervolgens op Facebook gepost en op Twitter getweet worden met #coassistent en @DitdoetdeCo; voorbeelden:
    • ‘7:00, #coassistent in de trein’ of
    • ‘Geholpen op de SEH, ontslagbrief af en presentatie van m’n casus gegeven: weer goed bezig als #coassistent !’
    • Een foto met #coassistent kan ook!
  • Om 13:00 posten we met z’n allen in Nederland een foto van ons bijtend op een houtje #coassistent. Denk aan een tongspatel, een potlood of een neurologisch wattenstaafje. Iedereen kan/mag meedoen, niet alleen co’s!!

In de zorg blijft de patiënt centraal staan. Deze actie is daarom, vanzelfsprekend, patiëntvriendelijk. Zoals altijd, en dus ook bij deze actie, wordt het medisch beroepsgeheim (WGBO) in acht genomen. Denk dus bij beide post dat geen enkele post/tweet herleidbaar mag zijn naar individuele patiënten.

Gedurende de dag kan je ook post/tweets zien van anderen. Simpel in de zoekbalk #coassistent typen en je krijgt alle resultaten, van HEEL Nederland!

Zo kunnen we Nederland en Bussemaker laten zien waarom een kleine tegemoetkoming op z’n plaats is. De dag erna zitten we met haar om tafel. Vragen? Mail: info@ditdoetdeco.com

Zelf werkzaam in de zorg of zelf coassistent? Zet dan nu alvast een facebookpost of tweet klaar zodat deze op 27 oktober tegelijk met alle andere berichten online komen. Kijk hiervoor op: http://ditdoetdeco.nouncy.com/tegemoetkoming-coassistenten